ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΞΥΛΙΝΕΣ ΤΑΒΛΕΣ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ

τάβλες τραπέζι πως

ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΞΥΛΙΝΕΣ ΤΑΒΛΕΣ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ

Σε αυτό το blog έχουμε αναλύσει πόσο ευεργετικές μπορεί να είναι η τάβλες για έναν τέλειο ύπνο και γενικότερα πόσο ευεργετικές για την υγεία μας μπορεί να είναι η ξύλινες τάβλες κρεβατιού τις οποίες εμπορευόμαστε. Με αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καινούριο, να δείξουμε πόσο οικονομικά και προπαντός πόσο εύκολα και πρωτότυπα – “μοδάτα” μπορείτε να φτιάξετε ένα τραπέζι με τάβλες. Δηλαδή θα εξερευνήσουμε μια άλλη χρησιμότητα που μπορούν να έχουν οι γνωστές σε όλους μας τάβλες ενός κρεβατιού. Τις τάβλες εκτός φυσικά από το e-shop της εταιρείας μας που διαθέτει κορυφαίας ποιότητας και σε διάφορα μεγέθη τάβλες μπορείτε να τις βρείτε και από παλιά σας κρεβάτια και έτσι να έχετε μια εντελώς χαμηλού κόστους λύση. Εάν οι ξύλινες τάβλες που διαθέτετε είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σας προτείνουμε να αγοράσετε καινούριες για βέλτιστο αποτέλεσμα (με σάπιες ή κακής ποιότητας τάβλες το αποτέλεσμα αναμένεται κακό).

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΞΥΛΙΝΕΣ ΤΑΒΛΕΣ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ

Καταρχάς ας καταγράψουμε τι θα χρειαστούμε:

 • 6 ξύλινες τάβλες
 • 2 πιχάκια λίγο πιο μικρά σε μήκος από ότι το πλάτος που θα έχουν οι τάβλες δίπλα δίπλα
 • Πρόκες
 • 2 πόδια τραπεζιού
 • Βερνίκι ξύλου σε χρώμα επιλογής σου
 • Γυαλόχαρτο

Αφού καταγράψαμε τα υλικά που θα χρειαστούμε τώρα ας γράψουμε και την διαδικασία βήμα βήμα.

Καταρχάς βάλτε δίπλα δίπλα μία μία τις ξύλινες σανίδες σας έτσι ώστε να σχηματίζουν στην ουσία το πάνω μέρος του τραπεζιού. Αφού έχετε κάνει αυτό ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις ξυλινες ταβλες κρεβατιου μεταξύ τους. Καρφώστε κάθετα τα πιχάκια αντιδιαμετρικά μεταξύ τους έτσι ώστε να ενωθούν οι τάβλες και να είναι σταθερές.  (EXTRA εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και γύρω γύρω πιχάκια σε σχήμα παραλληλόγραμμο για να φαίνεται πιο ωραίο το τραπέζι σας)

πως να φτιάξετε τραπέζι από τάβλες

Τώρα τρίψτε το ξύλο αριστερά δεξιά αλλά και επάνω σε σημεία που υπάρχουν ακίδες για να γίνουν λείες και να μην υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση τραυματισμού σας.

τάβλες τραπέζι πως

Τώρα ήρθε η ώρα να βάλετε τα πόδια στο τραπέζι. Βιδώστε πάνω στα πιχάκια τα πόδια του τραπεζιού. Μόλις το κάνετε αυτό σχεδόν τελειώσατε. Περάστε 2 ή 3 στρώσεις βερνίκι το τραπέζι έτσι ώστε να έχει το επιθυμητό χρώμα.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά τραπέζια που φτιάχτηκαν από τάβλες και είναι πανέμορφα. Στείλτε μας εάν θέλετε και δικές σας δημιουργίες για να τις δημοσιεύσουμε στο Blog μας!

 

τραπέζι με τάβλες

 

 

τραπέζι από τάβλες

Λόγοι για να πραγματοποιήσετε το παραπάνω τραπέζι με ξύλινες τάβλες

 1. Το να χρησιμοποιείς σαν υλικά ξύλινες τάβλες για τραπέζι είναι το πιο φθηνό υλικό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις καθώς όλοι έχουμε παλιά ξύλα από το κρεβάτι μας. Έτσι μπορούμε τι τάβλες κρεβατιού ΙΚΕΑ ή τάβλες κρεβατιού leroy merlin που μας έχουνε απομείνει από μια ανακαίνιση και μια αντικατάσταση του παλιού κρεβατιού να τις μετατρέψουμε σε ένα τραπέζι χωρίς καθόλου κόστος.
 2. Εάν χρησιμοποιήσετε τα παλιά ξύλα του κρεβατιού σας βοηθάτε το περιβάλλον καθώς δεν θα κοπούν ξύλα για κάποιο καινούριο τραπέζι.
 3. Το να έχεις ένα τραπέζι από τάβλες  κρεβατιού δίνει μια διαφορετικότητα στον χώρο.
 4. Οι τάβλες κρεβατιού είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές γιατί έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν μεγάλο βάρος, έτσι θα έχετε ένα πολύ ανθεκτικό τραπέζι.
 5. Τελευταίο αφήσαμε την άμεση επίδραση που θα έχει επάνω μια κατασκευή με τάβλες καθώς θα αυξήσει την δημιουργικότητα σας και θα σας σηκώσει από τον καναπέ σας!

Μην κάθεστε φτιάξτε το δικό σας τραπέζι με τάβλες άμεσα!