ΠΑΡΤΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ Η ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΜΕ ΤΑΒΛΕΣ

parteri-balkoni

ΠΑΡΤΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ Η ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΜΕ ΤΑΒΛΕΣ

Σε αυτό το άρθρο θα συνεχίσουμε να μιλάμε για εναλλακτικές μεθόδους χρησιμοποίησης με τάβλες ενός κρεβατιού που πλέον δεν χρησιμοποιούμε ή ακόμα και με καινούριες τάβλες που δεν κοστίζουν και ακριβά και μπορούν να αντέξουν περισσότερο στον χρόνο. Το παρακάτω άρθρο έρχεται σε συνέχεια του άρθρου μας για το πως να κατασκευάσετε ένα τραπέζι με τάβλες. Η παρακάτω διαδικασία και το παρτέρι που θα κατασκευάσουμε είναι ιδανικά για μπαλκόνια και ταράτσες για να βάλουμε τα φυτά μας είτε ακόμα και οπωρολαχανικά π.χ. κάποιες ντομάτες και αγγουράκια.

 παρτέρι για μπαλκόνι , κήπο ή ταράτσα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΕΡΙ

Για να κατασκευάσουμε το παρτέρι για το μπαλκόνι ή την ταράτσα μας θα χρειαστούμε τα παρακάτω:

12 τάβλες κρεβατιού

1 φαλτσοπρίονο

σύρμα για κοτέτσι

8 μεταλλικές γωνίες στήριξης

γεωύφασμα

καρφιά

σφυρί

Τρόπος για την κατασκευή του παρτεριού για το Μπαλκόνι μας

Αρχικά, θα χρησιμοποιήσουμε ένα φαλτσοπρίονο για να κόψουμε τις τάβλες που θα χρησιμοποιήσουμε περιμετρικά αλλά και της βάσης. Οι τάβλες που χρησιμοποιούμε στη βάση χρειάζονται για να είναι ελαφρώς υπερυψωμένο το παρτέρι και να μην ακουμπά πλήρως στο έδαφος, ώστε να γίνεται καλή αποστράγγιση του νερού όταν ποτίζουμε. Επίσης, φροντίζουμε να προμηθευτούμε ξύλα τα οποία δεν έχουν υποστεί χημική επεξεργασία γιατί δε θέλουμε αυτά τα χημικά να περάσουν στο χώμα των φυτών μας.

Το επόμενο βήμα είναι να καρφώσουμε τις τάβλες του κρεβατιού μεταξύ τους έτσι ώστε να είναι σταθερές. Για μεγαλύτερη σταθερότητα θα χρησιμοποιήσουμε και τις μεταλλικές γωνίες ενώνοντας τις τάβλες που τοποθετούμε οριζόντια.

Εάν δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες ή εάν δεν καταλαβαίνετε κάτι μην αγχώνεστε καθώς παρακάτω έχουμε βίντεο από το youtube που παρουσιάζονται τα πάντα αναλυτικά

Στο κάτω μέρος του παρτεριού θα τοποθετήσουμε επάνω από τις τάβλες το σύρμα για το κοτέτσι έτσι ώστε σε περίπτωση που τοποθετήσετε το παρτέρι σας σε κάποιο χαμηλό όροφο να μην υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος κάποιο τρωκτικό να “πειράξει” τα λουλούδια σας. Επιπλέον επάνω από το σύρμα θα χρησιμοποιήσουμε και το γεωύφασμα. Με το σύρμα εκτός από τη συγκράτηση του γεωυφάσματος βοηθούμε και την μέθοδο της απόσταξης αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έφευγε το νερό κατά το πότισμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ το γεωύφασμα πρέπει να καρφωθεί στα πλάγια τοιχώματα του παρτεριού μας για να συγκρατεί το χώμα έτσι ώστε να μην λερωθεί το μπαλκόνι μας.

Για χώμα χρησιμοποιούμε  κομποστ, φουσκι κι άλλα μείγματα που κυκλοφορούν στην αγορά. Επίσης, ανάλογα με τα φυτά που θα φυτέψετε μπορείτε να ρυθμίσετε το pH του χωματος με διάφορα βελτιωτικά, που επίσης μπορείτε να βρείτε στην αγορά.

Παρακάτω ακολουθεί το βίντεο για το παρτέρι για το μπαλκόνι μας ή την ταράτσα μας:

Ελπίζουμε να σας άρεσε το άρθρο μας για το πως να κατασκευάσετε με τις τάβλες ένα παρτέρι. Μπορείτε για να βοηθήσετε και άλλους έτσι ώστε να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο άρθρο να το κάνετε share στα παρακάτω μέσα  κοινωνικής δικτύωσης.

Summary
ΠΑΡΤΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ Η ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΜΕ ΤΑΒΛΕΣ
Article Name
ΠΑΡΤΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ Η ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΜΕ ΤΑΒΛΕΣ
Description
Πως να κατασκευάσετε ένα παρτέρι με τάβλες. Φτιάξτε ένα παρτέρι με τάβλες παλιού κρεβατιού ή καινούριες για το μπαλκόνι ή την ταράτσα σας. Αξιοποιήστε τα παλιά ξύλα του κρεβατιού σας και ομορφύνετε το σπίτι σας.
Author